Skip to main content

Met een aroma diffuser creëer je op een simpele manier een heerlijke sfeer in huis met behulp van de geuren van etherische olie. Het wordt ook wel een geur diffuser genoemd en is super eenvoudig en milieuvriendelijk in gebruik.

De diffuser bevat een klein bakje waar water aan toegevoegd kan worden. Het zet vervolgens het water, met behulp van hoge frequentie trillingen, om in mist / nevel. Dit is een koude verneveling waarbij de moleculen van de etherische olie intact zijn gebleven. Als resultaat dat de heerlijke geur(aroma) van de olie verspreid door de ruimte.

Aroma diffuser zonder kap

In de bovenstaande afbeelding hebben we de deksel van onze moderne aroma diffuser verwijderd zodat je kan zien wat er gebeurd: Door de trillingen komt er damp vrij en spatten de waterdruppels omhoog, die vervolgens weer omlaag via het deksel vallen en de verneveling kan vervolgens via de bovenkant de ruimte in.

De diffuser dient natuurlijk met deksel gebruikt te worden en is ter demonstratie hierboven verwijderd. Je zult dan zelf ook geen last van rondvliegende waterdruppels hebben.

Aroma diffuser top geur - Verspreiden van een heerlijke aroma via mist

Een diffuser als luchtbevochtiger

Doordat de diffuser een vernevelende werking heeft met waterdamp, is hij ook goed als luchtbevochtiger te gebruiken voor kleine ruimtes. Het is dus niet verplicht essentiële olie toe te voegen aan. Zo is het apparaat multifunctioneel. Luchtbevochtigers werken overigens vaak op de zelfde manier: Met hoge frequentie (ultrasoon) trillingen om verneveling te produceren.

Enkele toepassingen van etherische olie

Een diffuser i.c.m. etherische olie kan niet alleen gebruikt worden om een prettige sfeer in huis te creëren. Er kunnen ook verschillende soorten olie gebruikt worden die elk hun positieve eigenschappen hebben.

Neem de ontspannende geuren lavendel of vanille om een aangename sfeer in huis te maken. Of reinig de lucht met de positieve eigenschappen de citroen en eucalyptus etherische olie.

Ook worden de oliën gebruikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en zo zou sinaasappel bij symptomen van verkoudheid en griep helpen. Ook eucalyptus en pepermunt zouden hier bij kunnen helpen.

Geen idee welke oliën je nou moet kiezen? Overweeg een startpakket.

Een moderne aroma diffuser

De aroma diffuser van Mistify hebben een modern ontwerp met natuurlijke vormen. Zo zijn de kleuren afgeleid van donker en licht hout wat in verbintenis staat met de winning van etherische olie. Ook is als ode aan de plant en bloem het ontwerp aangepast om deze zoveel mogelijk terug te laten komen. Hierdoor past deze vrijwel in elk interieur en is het tevens een leuk cadeau voor een housewarming of praktijkopening.

Aroma diffuser van Mistify - Modern donker hout

Leave a Reply